Pixicile dauneaza agriculturii

Pe linga rozatoare, pasari si boli ale plantelor, vreau sa anunt ca tocmai am descoperit un nou daunator al culturilor agricole.

Mai precis specia Mitzosfericus Bombatus, subspecia Pixica, al carei unic exemplar cunoscut pina acum il gazduiesc in garsoniera mea, este unul din daunatorii majori (si necunoscuti nici macar de catre specialisti) ai culturii de griu. Daunatorul este major deoarece pericliteaza atit plantele tinere, in formare, ducand la o recolta extrem de diminuata – din aprox 35 de fire de griu aflate in ghiveciul de pe balconul meu am obtinut o recolta finala de 7 boabe de griu, adica 2,85% dintr-o recolta medie de 7 boabe/spic -, cat si grauntele ajunse la maturitate – din intreaga recolta de 7 boabe adunate pe blatul barului din bucatarie, dupa vizita pixicii raminind  numai 5, adica aproximativ 71% -, ceea ce aduce productia finala la 2% din cea asteptata in mod normal.

Cu aceste cifre in minte m-am intrebat daca e necesar sa anunt autoritatile si ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale. Din fericire am reusit retinerea intr-o arie restrinsa a acestui periculos daunator al culturilor de griu si in concluzie pericolul reprezentat pentru agricultura nationala este practic nul. Insa recolta de griu din ghiveciul de pe balcon va fi in continuare afectata de noul daunator, asa ca, in lipsa unui echivalent de sperietoare de ciori pentru pixici, am cautat sa ajung la o intelegere cu ea. I-am trimis o adresa in care am strecurat o mica „atentie” ca sa ii demonstrez buna mea credinta si sa ii amintesc de alternativele culinare pe care le are la dispozitie, in afara produselor agricole de pe balcon.

Iata raspunsul ei:

iii-9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999i-
.;/llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllrtfgggggggggggggggggggggggg
asW

Si daca nu intelegeti ce vrea sa spuna am sa va mentionez ca am pe mina o zgarietura care poate demonstra intentiile ei. Ei bine… asta e, griul de pe balcon n-are nici o sansa!

Anunțuri

3 Comments »

 1. 1
  sofia Says:

  Di, eu am un ghiveci de busuioc pe are vreau sa-l gazduiesti tu, si daca ii ataca pisica, asta e:D

 2. 2
  teribilisimo Says:

  busuiocul e in siguranta. pixica dauneaza doar griului. am si eu busuioc si nu s-a atins de el. si tot felul de alte plante, si singura care pare sa-i mai placa -rareori, doar daca se plictiseste rau si n-are cu cine se juca- e dracena, sa-i rontzaie varfurile. a, si trandafirul japonez, daca-l las la vedere, sa-si ascuta ghearele pe tulpina lui 😀

 3. 3
  capca1 Says:

  pisoiul matzei mele se cazeaza cu regularitate intr-un ghiveci unde mai locuieste, firesc zic eu, o violeta de parma. acest pisoi a testat tot ceea ce inseamna ghiveci aflat pe terasa…in final a gasit acest ghiveci aflat, in mod normal, pe masa.
  sunt totusi linistit, daca era capra aveam mari probleme…capra sare masa, iada sare casa, isn’t?
  inutil sa-ti spun ca prietenia e ceva strain acestui animalut, in momentul in care l-am prins in mainile-mi gingase s-a agatat cu ghearele si cu cei cativa colti din dotarea-i personala de deshtele mele…are deci tare de comportament, o sa-l duc la psiholog!


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: