Let’s Do It, Romania!

Fiindca a venit caldura cea mare nu-mi mai iau laptopul acasa, pentru a nu cara nimic mai mult decat capul de pe umeri, si drept urmare nu am reusit sa scriu despre simbata trecuta pina acum, aproape o saptamina mai tarziu.

Am fost la curatat de gunoaie de pe linga Riul Doamnei, pe linga Pitesti, ca o actiune pilot pentru curatenia nationala pe care Let’s Do It, Romania! o are programata pe 25 septembrie. Deci, cum ziceam, pe 5-6 iunie a fost doar o incercare judeteana, sa vedem cum ne descurcam. Si nu ne-am descurcat chiar asa bine, dar invatam din greseli. Macar la toamna sa iasa la fix.

Daca nu stiti ce e aia Let’s Do It, Romania! va spun acum. E vorba de o mina de oameni care vor sa reediteze curatenia nationala pe care au facut-o cei din Estonia in 2008. Si dupa modelul Estoniei au reusit sa faca la fel si Letonia, Lituania, Slovenia si Portugalia. Urmam noi, la toamna, pe 25 septembrie, sa vedem daca reusim sa strangem gunoaiele aruncate aiurea-n tramvai pe marginea drumurilor, in paduri, in poieni si mai ales pe cursurile riurilor unde pare sa fie locul favorit de intilnire al sticlelor de plastic, pantofilor uzati, pampersilor folositi si cutiilor de conserve. Unde gasesti un loc frumos din natura de iti vine sa te intinzi la soare, hop apare si gunoiul.

Ei bine o mina de oameni n-o sa reuseasca singuri, asa ca e nevoie de voluntari. Oameni care stiu ce e ala un cos de gunoi si care vor ca iarba sa fie verde si nu pestrita cu ambalaje de ciocolata mov si care au bunavointa sa vina o zi, o singura zi, pe 25 septembrie, la o actiune nationala de stringere a gunoaielor. Da, intr-o singura zi vom curata tot. Si da, e nevoie de multi voluntari pentru asta. De-aia m-am hotarit sa ajut si eu si sa incerc, asa cum pot, sa fac cunoscuta actiunea si sa spun cui ma asculta ca o zi nu-i asa de mult timp si un sac cu plastic nu-i asa de greu, si ca poate veni oricine sa ajute.

Si acum, ca am dat destule linkuri si am facut lobby, si fiindca oricum nu ma pricep la asa ceva, mai bine sa va spun ce-am facut eu weekendul trecut. La asta ma pricep!

Ca am strans gunoaie  stiti deja, e clar, dar am avut si alte debuturi, de exemplu am mers pentru prima oara cu tractorul, in cabina, si era unul din ala de probabil ca a prins razboiul mondial, si facea atita zgomot ca nu puteam sa aud ce zicea soferul cel simpatic si care urla din toti plamanii cate o intrebare ocazionala, pina a lasat-o balta. Il cheama Dragos. Asta am aflat-o cand tractorul nu era pornit, ca altfel n-aveam nici o sansa. Am fost si in remorca tractorului. Dupa ce am incarcat sacii de gunoi a trebuit sa ajut si le descarcat. Si ca sa fie totul in grupe de cate trei, cum ii sade frumos unui lucru nou, am incarcat din nou. De data asta am incarcat masina de gunoi. Gunoier necalificat. Am poze!

incarcand sacii de gunoi

Incarcand sacii in masina de gunoi

masina de gunoi si noi

Masina de gunoi si noi! 🙂 Gunoieri necalificati.

Masina de gunoi

Ca sa nu credeti ca v-am pacalit, chiar erau masinile de gunoi judetene

Si dupa ce am terminat cu gunoaiele, plina de energie si inainte de febra musculara ce-avea sa urmeze, aveam chef de plimbare, asa ca mi-am facut un dus si am iesit pe-afara sa-mi fac datoria de mosica si sa-mping caruciorul. Nu prea l-am impins ca s-au gasit altii, dar cel putin am pozat in mosica responsabila, ca atunci cand se face mare iulia sa am dovezi ca mai faceam si eu cate ceva. 🙂

impingand carutul

Impingand carutul Iuliei, pe seara, pe centru.

iulia

iulia

Reclame

2 Comments »

 1. 1
  Bogdan Says:

  In România nu se poate realiza, cel puţin nu în septembrie 2010.

 2. 2
  teribilisimo Says:

  Posibil, chiar spre probabil, dar merita incercat.
  Nu cred ca se asteapta cineva sa ne iasa perfect si sa nu mai existe gunoi in tara dupa 25 septembrie, dar cel putin e un pas spre asta si un pas spre educatia in domeniul asta.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: