Exterior -16, interior frig.

Ca să mă joc cu titlul anterior și pentru că se potrivește „mânușă”, azi vorbim despre frig. E o apatie și-o somnolență acum în birou de mă mir că nu aud capete căzând pe mese. E de la frig. Frigul face somn. Somnul face și mai frig. De fapt, poate nici nu e așa de frig, dar odată amorțeala instalată, se simte mai frig decât e.

Ba nu. E frig. Atîta lucru știu sigur. E luni și lunea e frig. Și e alb, și albul e frig. Și e soare cu dinți si dinții e frig. E frig. Al naibii de frig. Bine că-s înăuntru. Azi dimneață când am venit la birou, în fața clădirii era o movilă de gheață. M-am uitat la ea strâmb. Gheață murdară. Ce e cu atîta gheață? S-a spart o țeavă. De frig. Și fiindcă-i frig, nu se mai face baltă când se sparge țeava. În loc să curgă apă, crește gheață.

Nu știu capetele celorlalți cum s-or fi ținând, dar al meu rezistă greu tentației de a se culca pe o mînă. Și tot așteptând să se deschidă un fișier mi-e teamă c-o să pice. Pînă și programele merg greu și cu întârziere. Tot de frig. Îngheață și internetul dacă stă la umbră.

Ger…

//////////

Ieri am fost sa ne dăm cu sania. Bad idea. Odată fiindcă n-avem sanie. Avem fărașe și lighean. Și altă dată pentru că s-ar putea să fi fost singurii care n-au venit cu părinții pe pârtie. (Deși, am văzut eu, unii părinți se mai dădeau și ei cu săniuța copiilor) Greu de dirijat fărașul. Tot mă chinuiam să nu intru în oameni și ajungeam să alunec cu spatele. Și mai greu de dirijat era ligheanul. Ala e rotund si merge numai cum vrea el.

Cel mai înfricoșător este când vezi că te îndrepți cu viteză spre picioarele bine înfipte in pământ ale panoului publicitar montat mai într-o margine a derdelușului. Ba nu, și mai rău e să nu vezi, dar să știi că te îndrepți, cu spatele inainte, spre acelasi loc. Sau, dacă ai norocul sa nimeresti un culoar liber si să nu pui frână si să nu te răsucesti ca titirezul, ai putea să te oprești cu talent în căsoiul construit de câtiva ani fix la poalele dealului de săniuș. Zid solid, bine construit. Nu l-am încercat eu, dar am vazut câțiva care l-au testat. La 10-12 ani ai curaj, încerci chestii temerare, cum ar fi oprirea de urgență în zid. La bătrânețile mele parca n-ai mai vrea să testezi pe fundul tău.

Apropo de fund, fărașele de săniuș ar trebui montate cu niste perne moi, ceva, pentru cei cu vârste mai inaintate… Un pic de considerație acolo, n-ar fi stricat. Lasă că mă dădeam eu si cu folia de plastic odată, dar parcă prea-s multe dâmburi acum pe pârtie. Zapada din zilele astea… 😀 (Da, cârcotesc exagerat, dar mi s-a părut amuzant.)

Si totuși, minus cate grade or fi fost, cele trei-patru alunecari cu fărașul (de mai multe n-am fost in stare in lipsa mănușilor pe care le-am uitat acasă) si ciocolata caldă de după au fost momentul pe care l-am așteptat toată iarna. Acum pot sa zic că a fost o iarnă superbă.

Ger, dar derdeluș!

Reclame

1 Comment »

  1. 1

    Je stie ca se baga total aiurea cu commentul asta. Dar oricum s-a stabilit deja ca Je e nesimtit. Je vrea sa anunte ca a avut un mic conflict cu litera „l” din jesirestul. Ca urmare a conflictului Je a concediat litera „l” si a ramas cu jesirestu. Implicit asta a cauzat schimbarea adresei. Asa ca Je o roaga frumos pe Teribilisimo daca vrea sa schimbe adresa lui je de la blogroll in http://jesirestu.blog.com. Si ca sa revina la topic Je vrea sa spun ca nu se mai da cu sania de cand si-a rupt piciorul si gardul unul nene nevinovat. Je estimeaza ca avea cam 100 km/h. Ca urmare lui Je i s-a suspendat definitv permisul de condus sania.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: