Cele mai batrine…

Ca un fapt recunoscut international, Jeanne Calment din Franta a fost cea mai batrina femeie din lume (122 de ani si ceva, 1875-1997); dar poate ca nu e chiar asa… Nerecunoscut inca de cartea recordurilor, iata ce ne spune internetul in anno domini 2009:

– Kazahstan 2009, o femeie nascuta in 1879 dupa datele din buletin, vesela, lucida si inca mobila, traia impreuna cu nepoatele ei, la 130 de ani. Asta pina cand oficialii kazahi au facut un recensamant, au aflat ca au cea mai batrina femeie din lume si pentru ca familia traia prea inghesuita, i-au facut cadou un nou apartament. Femeia s-a mutat in el, a alunecat pe gresia din baie, si-a rupt soldul si ca urmare a accidentului a murit in scurta vreme.

– Turcia 2009, autoritatile dintr-o regiune au decis sa intrerupa pensia unei femei chiar daca nu aveau certificat de deces dupa ce au constatat ca femeia, daca ar fi in viata, ar fi avut 135 de ani. Surpriza insa, femeia, nascuta dupa datele din buletin la 1 iulie 1874, este in viata, traieste intr-un satuc impreuna cu stra-stra-nepotii ei, e lucida si a dat statul in judecata, castigandu-si astfel pensia inapoi. Din fericire autoritatile turce, afland ca au cea mai batrina femeie din lume, nu i-au daruit inca nici un apartament, deci femeia inca traieste. (stirileprotv.ro si un site rusesc au stirea)

Anul 2009 a avut si alte evenimente mai ciudate, dar confirmate de Guiness Book de data asta, unul fiind tragedia ingrozitoare a pierderii, in februarie, a celor mai batrine unghii feminine in viata din lume. Dupa ce si-a crescut unghiile de la maini timp de 30 de ani, americanca lee redmond a avut un accident de masina. Femeia a supravietuit, unghiile nu. Cele mai batrine unghii masculine au 50 de ani si inca traiesc, dupa stiinta mea, in India, atasate de mainile unui indian. Cat de lungi sunt nu stiu (cat de scarboase am vazut), dar aflu de pe internet ca unghiile cresc in medie cam 1 milimetru pe zi, asa ca faceti voi un calcul…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: