Tziuieeee

Ieri a fost o superba zi de toamna si am apucat s-o observ de foarte devreme, fiindca in loc sa ma trezesc la 8, cu bipaitul de la telefon, m-am trezit la 7 fara 5 minute, cu in tziuit prelung, ca o mina infipta in claxon sub fereastra mea. Dar cand spun prelung, vreau sa spun ca a durat vreo 4-5 minute, continuu si ascutit, de te lua cu dureri de dinti. 🙂

Peste 240 de minunate secunde de sunet sustinut, urmate de minute intregi de tziuit imaginar ramas in urechi. Ce-am ajuns sa deduc e ca nu era claxon, decat daca n-a murit cineva pe el. Nu tine nimeni mina pe claxon atita, orice punct ar vrea sa sublinieze. Si oricum, am iesit pe balcon si m-am uitat imprejur – nu era nici o masina. Tziuitul venea de mai departe, dar n-am putut nici macar stabili directia din care se auzea. Daca ar fi avut inflexiuni as fi zis ca e antiaeriana, si i-as fi dorit din tot sufletul o bomba inamica, s-o faca sa inceteze. Dar nu. Era pur si simplu un tziuit.

Pisicii nu parea sa-i pese, apropo… Era doar placut surprinsa ca m-am trezit la ora aia si sunt jos din pat, deci prin urmare sunt gata de joaca, nu?

…[aici trece restul zilei, complet neinteresant]…

Ieri pe seara citeam, cand, pe la 12 fara ceva, adica ora 23 si niste minute (trecute de 30), incepe iar tziuitul. La fel de dement ca dimineatza. Am incercat sa-l ignor dar, desi nu se lasa cu singerat de timpane, era totusi mult prea enervant ca sa poata fi ignorat. Am iesit iar pe balcon si am avut aceeasi senzatie ca vine de departe si ca la sursa e si mai puternic sunetul, dar ca nu-mi dau seama de unde vine. O fi o forma de protest? Greva prin sunet? O fi un ceainic gigantic? O fi a doua moarte subita la volan din ziua aia, cu soferi cazuti in claxon? E vreo alarma de incendiu? Suntem in stare de asediu si se da stingerea generala?

Eram pe balcon, indecisa intre a pune hainele pe mine ca sa ma duc sa caut buncarul antiatomic, fiindca sigur vine meteoritul/tsunami/tornada/atacul ninjilor burtosi, ori sa pun hainele pe mine si sa ies cu galeata de apa sa stingem fabrica de cherestea de la inceputul secolului trecut – am citit eu o carte recent si alea luau mereu foc, pe la inceputul lui 1900, si dadeau alarma, dar n-am nici o fabrica de cherestea pe aproape… Pina la urma, dupa ce-am oscilat intre astea doua idei, am decis sa ma intorc in pat, sa mai citesc pina se opreste, si apoi ma culc, ca e clar ca dimineata a fost trezirea si acum e stingerea, nu are cum sa fie altceva.

Am adormit ingrijorata ca dimineata urmatoare iar imi da trezirea tziuitul la 7. Dar se vede clar ca n-aveam de ce sa-mi fac griji: azi dimineata m-a trezit pixica la 5. Ca sa ma calmeze. Dupa ce i-am dat sa manince am dormit bine-mersi pina la 8. Cu mici intreruperi, ca mitza are chef de joaca dupa ce maninca, dar din fericire fara tziuit.

Acum… nu stiu daca sa ma mai grabesc spre casa, sa nu ma prinda stingerea pe strada, sau sa stau relaxata, ca s-a terminat asediul?

Anunțuri

3 Comments »

 1. 1
  Gabitza Says:

  Adica ne lasi asa in suspans si nu ne zici de la ce era tziuitul?

 2. 2
  teribilisimo Says:

  Pai… n-am aflat nici pina acum…
  Nici nu l-am mai auzit.
  Daca nu era atentionarea de tsunami, presupun ca ar putea fi alarma de la o casa sau un sediu de firma de undeva din departare.

 3. 3
  Ionutz Says:

  The X files ?


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: