Macheta casei

De când am început lucru la casă, planurile s-au tot schimbat. Inițial a fost un plan, pentru parter si mansarda. Apoi, petru că ar fi spațiu și pentru că terenul are o formă specială, arhitecta a sugerat să punem și un garaj sub casă. Pornind cu ideea asta, s-au făcut schițe, planuri, desene, și la momentul oportun am ajuns la așezarea casei în teren. Adică punctat pe teren colțurile și laturile casei.

Atunci ne-am dat seama că spațiul ăla mai adânc în care ar fi trebuit să intre garajul era destul de lat cât sa intre întreaga casă, așa că am schimbat iar planurile. S-a mai adaugat un întreg nivel la casă, pe care l-am numit demisol, pentru că în față e la nivelul străzii, deci ca un parter, iar in spate e îngropat aproape de tot. Garajul a rămas o parte din demisolul ăsta, iar restul a fost planificat ca un hol, o cameră si o baie. Plus scările către nivelul următor, fostul parter. Acum nici nu știu cum să-l mai numesc…

Am ajuns însă la o problemă – acum casa e mult prea mare, mai ales prea înaltă, și mie nu-mi plac casele mari. Doar nu pot să stau într-o casă care să nu-mi placă, nu? Și din momentul ăla am tot învârtit variante posibile, cum și ce să fac? Să fac mansarda foarte joasă? O să am niște camere înguste și lungi sus… Să n-o fac deloc, rămân cu doar două camere de dormit. Să o fac cumva pe mijloc? Ar trebui sa fac acoperiș piramidal, cumva, și nu știu dacă merge la forma casei…

Până la urmă m-am apucat să fac o machetă de carton a casei, mai mult pentru că mă plictiseam și ca să găsesc o ocupație impulsurilor mele creative decât din alte motive, dar apoi am constatat că mă ajută foarte mult macheta asta. În primul rând am fost încântată că mi-a ieșit, și i-am făcut niște poze. Apoi mi-am dat seama că nu-mi place și m-am apucat să tai și să adaug – în poze, că macheta e mai greu de modificat în realitate decât e digital. Am tăiat juma’ de nivel, am schimbat un acoperiș, am mutat niște ferestre, am mai întrebat lumea, am mai coborât o margine, am mai făcut niște ferestre în plus, și până la urmă am concluzionat că „…hmm… aș putea locui acolo… e drăguță!”

Iată deci la ce am ajuns:

Și uite și planurile casei, actualizate după modificările machetei:

Reclame

2 Comments »

  1. 1

    Buna ideie ai avut cu macheta.
    O astfel de macheta va poate fi de mare folos pentru ca reprezinta primul pas concret in realizarea casei dumneavoastra, poate sa anticipeze eventualele probleme inaintea inceperii constructiei si va ajuta sa intelegeti mai bine proiectul ce urmeaza sa fie construit.

  2. 2
    Nusuntarhitect Says:

    O casa trebuie sa fie ”functionala” (sa aiba un plan inchegat cu putine locuri reci si inutile cum sunt holurile, sa aiba locurile de dormit si livingul spre Sud Sud-Vest pentru ca fara lumina naturala te simti ca intr-un cosciug ,camerele sa aiba geamuri pe doi pereti si nu numai pe unul daca se pote,dimensiunile mobilierului sa fie luat in considerare s.a.m.d.) in primul rand si dupaia frumoasa.Numai un arhitect ”priceput”(sa aiba o viziune clara in spatiu si sa combine functionalul cu placutul) poate realiza acest lucru, dar sunt foarte rari.Imi pare rau sa-ti zic ,dar casa ta nu se incadreaza in nici unul din tiparele astea.Partea proasta este ca desii oamenii intalnesc un arhitect bun il disconsidera pt ca ei cred ca stiu ce e mai bine.Asa e romanul bun la toate.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: