Piftie de pisica

Cum e proverbul ala.. nu e din ce se pregateste, e din ce se nimereste?… Sau… gresesc undeva, nu? Doar ca asa s-ar potrivi cel mai bine la piftia noastra.

Ingredientele piftiei de pisica sunt o piftie de porc pusa la inchegat si un pui de pisica mult prea curios si neastamparat. Tot tzopaind ca zevzeaca prin toata casa fara motiv, ca orice pisica nebuna, pisica noastra (Pixie dupa numele original,  <sau pixy, pixi… ne mai gandim la ortografierea numelui inca> Piftiuta, Pif sau Miss Piftie mai nou) a ajuns si in balcon, unde se raceau linistite si fara griji cateva vase cu piftie. Habar n-aveau ele ca va veni meteoritul in forma unei pisici de 4 luni jumate care n-a invatat inca sa se uite in ce sare. Si… a sarit. In piftie. S-a auzit un miorlait disperat de pe balcon (nu, nu era fierbinte piftia, nici o grija, era rece, dar totusi uda, ceea ce i-a displacut profund Pixicii). Miorlait urmat imediat de pisica murata cu o privire ingrozita care isi scutura pe rind fiecare dintre cele 4 picioare de pe care picura piftia.

Am incercat sa nu traumatizam pixica si mai mult spaland-o, asa ca a fost stearsa bine cu prosopul, dar cum 2 ore mai tarziu pe unde trecea ramanea miros de piftie cu usturoi, am traumatizat pixica si am spalat-o. A fost nevoie de doi oameni (nici unul dintre ei nu eram eu, fiindca nu particip la actiuni traumatizante) si mult chin in a tine pixica si a o spala fiindca, din nefericire, e o pisica la fel ca majoritatea acestor feline, care uraste apa. Cu pasiune. Ca urmare a spalarii pixicii au rezultat o pisica uda si total disperata inca mirosind vag a usturoi, doua tricouri ude, un prosop la fel si multe miaunaturi.

Piftia de pisica, apropo, are acelasi gust cu piftia de porc, se pare. Probabil ca a stat prea putin Pixica inauntru. Dar cum am vazut ca ii place sa intre in cuptorul cu microunde, poate mai incercam alte preparate cu aroma de pisica in viitor, s-ar putea sa iasa mai bune >:)

Anunțuri

1 Comment »

  1. 1
    Iulia, Doina si Florin Says:

    Savuroasa povestire!
    Noi il avem pe motanul Tano (care si-a primit numele de la mafiotul Tano Carridi din serialul Caracatita). E adevarat ca daca nu am pregati mancarea sub atenta lui supraveghere, aceasta nu ar iesi atat de gustoasa…
    Va dorim multe peripetii delicioase in continuare!


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: