Epopeea piticului de calculator

Se stie de mult de existenta piticilor de calculator. Ei sunt o specie inrudita cu piticii de gradina, dar ceva mai mici, si au o gena derivata din specia spiridusilor irlandezi rautaciosi. Aproape fiecare calculator ii are. E o intreaga sectie de introdus pitici in calculator, imediat dupa fabricare. Se lipesc abtibilduri si se indeasa pitici prin porturile USB (ca se se alimenteze, doar nu-i lasa sa moara de foame).

Se stie, deci, de existenta lor, dar totul e tinut secret. Mare secret. Piticii nu sunt trecuti in specificatii, nu vin cu instructiunile de folosire, nu apar in atentionari. Vezi acolo „caution, may become hot!” sua „atentie, laptopul nu bea cafea!”, dar nu vei vedea „atentie, pitici de calculator periculosi inauntru!” si nici macar un echivalent la celebrul „intel inside” – „computer lepricon inside”. Piticii nici macar nu sunt vazuti sau auziti daca nu vor ei. Si nu vor.

In plus, piticii de calculator or fi ei mici, dar piticii de laptop sunt mult mai mici… si ceva mai plati, cred eu. Astia nu-s o subspecie, ci doar o … specializare aparte a piticilor de calculator. A, sa nu uit, am auzit ca sunt si un pic peltici, dar asta nu e important. Ce e important e ca azi „Dorelul” piticilor mei de laptop era in plina activitate. Restul probabil trageau chiulul, dar Dorel se auzea clar lucrand – de unul singur.

Azi dimineata din laptopul meu se auzeau sunete de ciocan pe nicovala, de batut fierul, de avant muncitoresc, dar singular. Un pitic muncea. Lovea la intervale regulate ceva metalic, fix in boxele mele mici si firave de laptop.

Nu stiu sigur care era evenimentul. M-am gandit ca o fi fierarul laptopului, dar batutul sabiilor pe nicovala e o activitate proprie cartilor si filmelor cu subiect medieval, nu unui laptop din era microcircuitelor inteligente. Acum ar trebui sa-si faca avioane invizibile si rachete sol-sol cu termo-ghidare. Si-apoi… cu cine sa se razboiasca piticii din laptopul meu? Deci nu, sigur nu facea arme.

Atunci, imi dau eu cu parerea, poate ca ascutea sapele, sa mearga la camp. „Ei as!” imi raspunde vocea din capul meu. „Daca societate medievala nu poti avea in laptop, cum te gandesti ca ai putea avea o societate agrara?!” Si are dreptate vocea, nu pot sa o contrazic. Ce sa caute niste pitici agricultori in laptop? Si pe deasupra, si daca prin absurd ar avea ce cauta, piticii agrari ar fi puternic industrializati, n-ar umbla ei cu sapele.

Si-atunci? Ei bine, atunci m-a lovit adevarul. Piticii din calculatorul meu sunt o societate de trindavi. Sunt obisnuiti sa chiuleasca, sa astepte sa faca altii, si daca trebuie, daca *chiar trebuie* sa munceasca ei, atunci gasesc un Dorel care sa munceasca in locul lor. Si oricum prin mostenire genetica de la spiridusii irlandezi, toti piticii de calculator sunt niste strica-tot. Cum ar putea sa repare ei? Decat daca gasesc pe unul mai mic si mai prost pe care sa-l puna la munca.

Azi dimineata probabil ca li se stricasera sinele si nu mai aveau piticii cum sa se plimbe aiurea-n tramvai prin laptopul meu. Asa ca au trimis echipa de reparatii. Si in bun spirit muncitoresc, au venit, au vazut, s-au scarpinat in cap si s-au dus la un shpritz. L-au lasat pe Dorel sa dea cu ciocanul, ca sa nu zica cineva ca nu se lucreaza la defectiune.

Se lucreaza dom’le!

Hai mai luam o sticla? Noroc! Traiasca Dorel!

Reclame

5 Comments »

 1. 1
  teribilisimo Says:

  Ups!! ups-ups-ups-ups!
  Am tot inchis procese si.. S-a intamplat ceva. A… tacut.

  😦
  Cred ca am omorit piticul! 😦

  I just killed a laptop lepricon! 😦

 2. 2
  teribilisimo Says:

  Ah, m-am linistit! Piticul tocmai a revenit, acum 2 minute a inceput iar sa bocane. N-a murit deloc. Cred ca isi luase pauza de masa… (si un pic de somn, o plimbare, o bere cu prietenii, un film… apoi si-a adus aminte de sinele de tramvai)

  E ora 11 fara 7 minute (seara). Sper acuma ca nu va bocani toata noaptea… Nu e vina mea ca s-a apucat de treaba tarziu. Daca nu ma lasa sa dorm fac reclamatie la primarie!

 3. 3
  ale1212xa Says:

  si totusi tu vrei sa il asculti pe Dorel am vazut eu…ca daca pui pe „mute” tace si Dorelu’ nu?:D

 4. 4
  teribilisimo Says:

  Dorel e bun, de felul lui. Daca-i zici sa taca, tace. Acum bocane de zor, doar ca pe muteste. I-am dat sonorul la minim. 😛

 5. […] si eu sa rezerv un ziar, va rog… Sunt fericita sa anunt ca piticul de calculator s-a intors la munca si nu ma lasa sub nici o forma sa ma concentrez la ceva. Bate sinele alea de […]


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: